Zwangerschapsmassage

Een zwangerschap is een bijzondere tijd. Er groeit een kindje in jouw buik en dat zorgt voor allerlei veranderingen in je lichaam en je gevoel. Er gebeurt heel veel in een relatief korte periode.

 

ZwangerschapsamassageHormonen zorgen ervoor dat je spieren en gewrichten soepeler worden om zo ruimte te creëren voor je kindje en je voor te bereiden op de bevalling. Je kunt hierdoor sneller vermoeid zijn en last krijgen van klachten zoals rugpijn, vocht vasthouden en bekkenklachten. Daarnaast kun je onzeker zijn over je toekomstige moederschap, zorgen maken over je kindje of angstig zijn voor de bevalling. 

 

Een zwangerschapsmassage zorgt voor ontspanning, geeft je zelfvertrouwen en kan verlichting brengen bij zwangerschapsklachten. Het brengt je zowel lichamelijk als geestelijk in balans en dit komt de ontwikkeling van je kindje weer ten goede.

 

Uit onderzoek is gebleken dat de massage onder meer positieve effecten heeft op: beter slapen, minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling.

 

Voor wie

Deze massage is geschikt vanaf 3 maanden zwangerschap tot aan de bevalling.

 

De behandeling

Je kunt kiezen voor:

  • een volledige lichaamsmassage -  60 minuten 
  • een deelmassage van de nek, rug en schouders - 25 minuten

 

 

Tijdens de zwangerschap kunnen meerdere problemen en klachten optreden. Zwangerschapsreflexologie is een specialisme binnen de voetreflexologie en is erop gericht om je gezondheid in deze periode te optimaliseren en eventuele klachten te verlichten. Denk aan: pijn in het bekken, rugpijn, vocht vasthouden, misselijkheid, maagzuur, beginnende zwangerschapsdiabetes, (terugkerende) blaasontsteking, (milde) hoge bloeddruk, stemmingswisselingen, vermoeidheid, obstipatie, slapeloosheid.

 

Het kan eveneens worden ingezet bij het draaien van een stuitligging en om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent.


Na de bevalling helpt reflexologie je om weer op kracht te komen en sneller de balans in je leven terug te vinden.

Meer over de werking en ervaringen van zwangerschapsreflexologie is te vinden op de website van Carla Huis in ’t Veld waar Daniëlle deze specialisatie heeft gevolgd.

 

Bij