Tenen lezen, dat is toch ontzettend zweverig?!

Afgelopen jaar was ik als tenenlezer aanwezig op een festival. Hoeveel opgetrokken wenkbrauwen ik die dag niet heb gezien…
Ook van kinderen. Die zag ik denken: ‘die is niet goed, je leest boeken, geen tenen!’

‘Alles klopt, wat bizar!’

Maar als mensen het zelf ervaarden, waren ze vaak zeer verrast.
‘Hoe weet jij dit? Waar heb je dit geleerd? Alles klopt, wat bizar!’
Uiteindelijk dus erg blij dat ze even waren gaan zitten en daardoor met nieuwe inzichten en/of bevestigingen huiswaarts keerden.
Ze vertelden na afloop van de sessie ook eerlijk dat ze dachten dat het onwijs zweverig zou zijn, maar dat dat helemaal niet het geval was. Verre van dat.

Karakteranalyse

Dit was geen uitzonderlijke situatie. Ik maak dit eigenlijk altijd wel mee als ik op locatie tenen lees en mensen er voor het eerst mee in aanraking komen.
Tenen lezen heeft de naam niet echt mee en daardoor belandt het al snel in het ‘zweverige’ hoekje.

Ik heb het daarom in mijn praktijk ook liever over karakteranalyse, al geeft tenen lezen natuurlijk wel direct helder weer wat het is.
Het is soms even zoeken.

Super concreet

Maar tenen lezen is dus alles behalve zweverig. Het is juist super concreet!
Het geeft weer hoe iemand in elkaar steekt. Waar zitten de kwaliteiten en waar de uitdagingen?
Heeft iemand zo een vorm, dan betekent het dat. Of staat die teen zo, dan is dat het verhaal erbij. Het is geen hogere wiskunde.

p.s. Ben je (voetreflex)therapeut, coach, pedicure, masseur of werk je op een andere wijze met voeten en/of mensen en wil je zelf met deze unieke methode aan de slag? Volg dan de (gratis) online training ‘In 3 stappen meer inzicht in je cliënt!’ Kijk hier voor data en aanmelden.