Is jouw kind geboren met 6 tenen aan één voet?

Onlangs las ik de tenen van een 3-jarig meisje met 6 tenen aan de linkervoet. Zij heeft twee kleine teentjes. (vertrouwen- en intimiteitteen). Ieder jaar wordt ze gecontroleerd door de orthopeed en zodra zij 6 jaar is zal de extra teen worden verwijderd.

Tenen weerspiegelen jouw karakter en gedrag. Door het doormaken van een persoonlijke ontwikkeling óf door ingrijpen van buitenaf, veranderen de tenen en daarmee ook iemands persoonlijkheid.

Verandering in het karakter?

In dit geval heeft het meisje dubbel zo veel vertrouwen (2 kleine teentjes) maar wat gebeurt er als de extra teen wordt verwijderd? Merk je dan echt die verandering?

Moeder vindt het lastig. Natuurlijk, als ze er last van heeft dan moet het, medische noodzaak gaat vanzelfsprekend boven alles. Maar wat betekent dit voor haar gedrag en karakter? Doet ze er wel goed aan?
Ze zou graag in contact komen met andere ouders die voor hetzelfde hebben gestaan en hun ervaring horen.

Oproep

Als tenenlezer ben ik ook heel benieuwd. Ik wil graag onderzoeken wat dit met iemands persoonlijkheid doet. En wellicht zijn er meerdere ouders die voor dit dilemma staan en met anderen daarover willen praten.

Dus heb jij er ervaring mee, of ken je iemand, neem dan contact met me op.