Wees niet bang

Wij leven in een bijzondere tijd. Ook jij bent hier niet zomaar.

De wereld is aan het transformeren. Transformatie gaat vaak gepaard met groeipijnen en angsten om het oude los te laten.

De angstbubbel is erg voelbaar maar het is aan jouw de keuze of je daarin meegaat.

Angstige mensen kunnen niet meer helder nadenken. Mensen kunnen dus dingen doen, waarvan ze eerder waarschijnlijk hebben gedacht: dat is gek, waarom zou ik dat doen.

Zo weiger ik bijvoorbeeld mee te werken aan de testevenementen, hoe ontzettend graag ik ook weer naar een concert zou willen gaan van mijn muzikale helden of een ‘gewoon’ dagje uit.

Ik voel mij er niet goed bij. Geef ze één vinger en ze pakken je hele hand, dat is wat ik zie gebeuren. Van mondkapje, naar avondklok, naar verplicht testen, naar verplicht vaccineren, naar….??

Ik ga dus voor de langere termijn plezier. Als ik nu nog even volhoud, heb ik straks meer vrijheid, dat is wat ik voel.

Het klinkt misschien raar, zeker omdat we zelf zulke liefdevolle personen zijn, maar er zijn wezens op de aarde die het niet goed met ons voor hebben en er alles aan doen om hun macht te behouden. Dat lukt ze tot nu toe goed. Heel veel mensen leven inmiddels in angst. Wel is er op dit moment een kanteling gaande. En je ziet dat als een kat in nauw raakt, hij rare sprongen kan gaan maken.

Hoe kunnen we deze vicieuze cirkel nu doorbreken? Zie en voel hoe je zou willen dat je wereld eruit ziet. Wat doe je dan? Met wie ben je dan? Hoe voel je je? Op die manier stappen we uit de bubbel van angst. De wet van aantrekking. Waar je je aandacht op richt zal groter worden en uiteindelijk in de fysieke werkelijkheid zichtbaar worden.

Blijf je angstscenario’s bedenken dan blijven we ook collectief hangen in die trilling van angst en onderdrukking. Er is maar een klein groepje mensen voor nodig om de weegschaal de andere kant op doen slaan. Immers, één lichtje kan een donkere kamer al volledig doen verlichten.

Leg je erbij neer dat sommige mensen in het oude blijven hangen. Ga ze niet dwingen te veranderen. Jij hebt al een enorme voorsprong en ziet dingen die voor anderen nog niet zichtbaar zijn. Ieder heeft daarin zijn eigen tempo. Het enige wat je kunt doen is Zijn. Daarmee inspireer je anderen.

Doe je mee, iedere dag even een minuutje afstemmen op hoe we onze nieuwe wereld zien en hoe we ons dan voelen?

Ondanks de moeilijke tijd waarin we nu leven, wees het donker ook dankbaar, het nodigt uit om eindelijk ons licht te laten zien!