Mindset en wens realiseren

Laat jij je tegenhouden door de mening van een ander?

Waarschijnlijk ken je het wel. Je hebt een geniaal idee waar je reuze enthousiast over bent maar als je het deelt met de buitenwereld wordt het direct afgewezen. ‘Onmogelijk. Kom eens van je roze wolk af.’ Misschien word je zelfs uitgelachen.
Ook ik heb daar geregeld mee te maken.

Denk niet in beperkingen
Een paar maanden terug. ‘Ja Daan, droom maar fijn verder. Een vrijstaand huis met een heerlijke tuin dichtbij zee zou ik ook wel willen, maar dat is gewoon onbetaalbaar.’
Vroeger zou ik hebben gedacht: Je hebt gelijk. Dat is ook alleen weggelegd voor mensen met een vette bankrekening. Dag enthousiasme, dag idee…
NU denk ik: prima, dat is jouw gedachte, maar ik weet wel beter. Als ik het écht wil, is het haalbaar!
Denk niet in beperkingen. Denk buiten de gebaande paden. Wanneer iets bijdraagt aan jouw groei zal je wens gehoord worden. Dat geloof heb ik.

Het is maar goed dat ik in ‘sprookjes’ geloof en af en toe rete eigenwijs ben (volgens anderen ;-)). Deze blog schrijf ik terwijl ik in de tuin zit van ‘mijn’ vrijstaande huis, aan zee. …Ja, het is dus niet bij een wens gebleven.
Hoe ik dat voor elkaar heb gekregen? Ik had een brandend verlangen naar een andere (tijdelijke) woonplek omdat het woonklimaat in mijn eigen huis me ziek maakt. Ik snakte naar een prikkelarme plek. Er was dus ook een noodzaak. Is dat er niet dan blijven we vaak zitten waar we zitten. Buiten je comfort zone treden is nu eenmaal onprettig.

Wensen worden gehoord
Iedereen die ik sprak vertelde ik over mijn wens. Dagelijks was ik ermee bezig. Waar wilde ik verblijven? Waar moest het aan voldoen? Hoe zag het eruit?

Op een dag kwam ik met iemand in contact die mij spontaan haar huis aanbood. Gewoon tijdens een pauze op mijn werkplek. ‘Jouw verhaal raakt me.’ Ik had haar nooit eerder gezien en dan zo’n aanbieding krijgen, beide stonden we met tranen in onze ogen.
Toen ik vervolgens hoorde waar het huis stond, was ik stomverbaasd. Als ik daar ooit mag verblijven, dacht ik een tijd terug. …En nu kreeg ik het aangeboden. Hoe ‘toevallig’.
‘Wij gaan op vakantie. Zou je onze tuin willen verzorgen en op de kat willen passen?’
Zo simpel kan het zijn. Ik hoef dus helemaal niet te beschikken over een vette bankrekening. Er zijn ook andere mogelijkheden. We denken vaak te beperkt, binnen bepaalde kaders. Vinden we daarbinnen geen oplossing, dan is het niet haalbaar en schrijven we het hele idee af. Dat hoeft dus niet! Als je anders kunt/durft te denken is er van alles mogelijk. Inmiddels heb ik zelfs al meerdere oppaswoningen aangeboden gekregen.

Mindset en wensen realiseren

Wat is jouw wens?
Dus heb jij ook een wens, schrijf dan eens op hoe deze eruit ziet. VOEL alsof het al werkelijkheid is. Wat doe je, wat voor kleding heb je aan, met wie ben je? Maak een visionboard. Daarmee maak je het nog tastbaarder. Hang het op een zichtbare plek op en kijk er iedere dag naar. Heb geloof en vertrouwen. Op een gegeven moment zal het zich in de fysieke werkelijkheid openbaren.

En oja, voor degenen die denken dat je na het doen van je ‘ bestelling’ heerlijk achterover kan leunen en alleen maar hoeft te wachten totdat de postbode met jouw pakketje voor de deur staat, forget it. Zonder actie geen resultaat. Het komt niet ‘vanzelf’ naar je toe. Dus kom in beweging en ga kijken wat je moet doen om je wens/doel te vervullen.

Meerdere malen heb ik mogen ervaren dat niets onmogelijk is, hoe onrealistisch sommige wensen ook leken. Zelf ben ik altijd geweest van ‘eerst zien dan geloven’. Nu draai ik dat om. 😉
Ik hoop je met dit verhaal te inspireren én het vertrouwen te geven dat je wensen écht waarheid kunnen worden. Laat je niet tegenhouden door wat anderen ervan vinden!