In de media

(Online) televisie en radio

VROUW.nl – 2017

“Daniëlle van der Stap is tenenlezer, ook wel karakteranalist. Aan de hand van tenen analyseert zij karakter en gedrag. Maar hoe kun je aan de vorm van iemands tenen en nagels nou zien wat de kwaliteiten en valkuilen zijn? Daniëlle legt het ons uit in deze video! http://bit.ly/2mpVlv5

KRO De Reünie – 2014

Najaar 2014 was ik te gast in KRO’s De Reünie.

“Wat is er terechtgekomen van de altijd vermoeide Daniëlle? Ze ontdekte pas recent waarom ze altijd zo moe was op school, ze blijkt hooggevoelig te zijn. Aan Rob vertelt Daniëlle over haar moeizame zoektocht om dat te ontdekken. Maar ze laat hem ook de voordelen zien: ze kan namelijk Robs karakter bepalen door zijn tenen te lezen. Ze demonstreert het live in de klas.”

Bekijk het hier: https://www.youtube.com/watch?v=u6zmaUgP_fM

Of bekijk de hele aflevering.

Lokale omroep Volendam Edam – 2013

Interview met de lokale omroep Volendam Edam tijdens de boekpresentatie van ‘Het stille verdriet’ in de Jozef in Volendam.

Bekijk de video hier

NPO Radio 2 – 2019

Op NPO Radio 2 las ik live in de uitzending de tenen van DJ Shay.

Beluister het hier

Suus TV – 2014

Bij Suus TV gaf ik een mini-workshop tenen lezen.

Bekijk het hier

Omroep West – 2012

“Tenenlezer Daniëlle was te gast in het programma ‘Debby en haar Mannen’ bij Omroep West. Hier vertelde zij in het kort wat over tenen lezen en las ook de tenen van presentatrice Debby Roukens en side-kick Marcel Verreck.”

Bekijk het hier

Podcast Voetvak + – 2021

In de podcast mocht ik vertellen over mijn passie voor tenen lezen. Wat vertellen de tenen ons en wat kun je er nu mee?

Beluister het hier

Podcast Voetvak + – 2021

Deze podcast gaat over de ontdekking van mijn hooggevoeligheid en hoe ik daar mijn kracht van heb gemaakt. 

Beluister het hier

Tijdschriften en kranten

Het Hele Westland – 2013

Het hele Westland Boek Het stille verdriet van Daniëlle van der Stap
Zeven jaar geleden werd door een therapeut vastgesteld dat Daniëlle van der Stap (32) hooggevoelig is. Vanaf dat moment vielen de dingen op haar plaats: “Ik was als tiener wat serieuzer dan mijn leeftijdgenoten, dacht veel na over dingen. Ook was ik snel moe. Dat blijkt dus door mijn hooggevoeligheid te komen.”


Na het benoemen van haar gave – of talent – kon Daniëlle haar leven er op inrichten. “Ik ging veel lezen over hooggevoeligheid en leerde van therapeuten hoe ik ermee om kon gaan. Op een verjaardag ga ik bijvoorbeeld af en toe de kamer uit, zodat ik weer tot rust kan komen. In drukke ruimtes ben ik net een spons; ik pik ontzettend veel prikkels op.”
Naast haar hooggevoeligheid heeft de Lierse nog een talent. Ze ziet en hoort verschijnselen, die er fysiek niet zijn. “Paranormaal zo je wilt, maar dat klinkt zo stigmatiserend”, vindt Daniëlle. “Ik ben een heel nuchter persoon, zoals alle Westlanders. In het begin dacht ik dat ik gek was en ik liep niet te koop met mijn ervaringen. Het is best pittig om van alles te zien, te voelen en te weten. Inmiddels ben ik mijn talent gaan accepteren en leer ik ermee om te gaan.”


Lees hier het hele artikel: volgt nog…

NIVO Volendam – 2013

Interview Nivo Volendam boek Het stille verdriet

Angstvallig probeerde zij de naam`Volendam’ in haar pennenvruchten te omzeilen en in ontmoetingen met dorpelingen durfde zij niet het achterste van haar tong te laten zien. Bang voor het harde oordeel. Totdat de kracht van die ontmoetingen en haar omgeving haar vertelden dat het beter was ‘open’ te gaan en te delen. Een toevallige confrontatie met één van die dorpelingen vormde immers min of meer de aanleiding tot haar roman, die zich afspeelt rondom de Nieuwjaarsbrand. „Ik ben steeds terughoudend geweest, want ik wil geen graantje meepikken van de Nieuwjaarsbrand”, zegt auteur Daniëlle van der Stap over haar eind april te verschijnen boek ‘Het Stille Verdriet’.

Lees hier de rest van het artikel: http://edam.volendam.nl/?p=84117

Interview schrijfcoach Marit van der Meulen – 2013

“Laagdrempelige uitgeverijen rijzen als paddenstoelen uit de grond en ook wordt het steeds eenvoudiger om in eigen beheer uit te geven. De nieuwe schrijver wint steeds meer terrein. Boeken worden alleen niet zomaar verkocht. Als een nieuwe schrijver zichzelf echt op de kaart wil zetten, zal hij zelf zijn marketing moeten doen. Maar hoe doe je dat en wat kun je leren van schrijvers die je al voorgingen?

Deze week aandacht voor Daniëlle van der Stap. In haar boek Het stille verdriet vertelt ze over de weg die ze heeft afgelegd om haar hooggevoeligheid te accepteren. Zodra ze voet aan wal zet in Volendam en langs café De Hemel loopt, komt haar ontwikkeling in een stroomversnelling.”

Lees hier het interviewhttp://www.zinnazin.nl/non-fictie/de-nieuwe-schrijver-danielle-van-der-stap/#more-725

Recensie lifestyle journalist Marceline Geelen – 2014

Tijdens het lanceringsfeestje van de Bandajanas slipper in Amsterdam gaf ik mini-consulten tenen lezen.

Lees hier de recensie: http://marcelineke.nl/blog-losbandige-slipper/

VoetVak+ – 2012

voetvak+ interview met Daniëlle van der Stap over tenen lezen

Voor het project ‘365 tenen’, waarvoor ik één jaar lang iedere dag een paar voeten analyseerde, werd ik geïnterviewd. 

Lees hier het interview

Mijn Geheim Special – 2015

Uitgeverij Snor, Boek ‘Me, myself and I’ – 2018

Als tenenlezer mocht ik meewerken aan dit leuke boek

“Lekker ongegeneerd navelstaren. Alles draait om jou en je persoonlijkheid. Er zijn zoveel theorieën die je kunt gebruiken om meer over jezelf te weten te komen. In Me, Myself and I staan de theorieën van Jung en Freud gebroederlijk naast inzichten over tenenlezen en grafologie. Soms wetenschappelijk, soms gewoon grappig, maar altijd interessant. Lees de theorieën, doe de testjes en trek je eigen conclusies.”

VROUW Magazine – 2021

Journaliste Sabine is bezig met de zoektocht naar zichzelf en liet daarvoor onder andere haar tenen lezen. 

Ze kwam bij mij langs in de praktijk voor een consult. 

Lees hier het artikel

AD – 2021

Daniëlle van der Stap (41) is hooggevoelig. Pas toen zij hierachter kwam, begon de Lierse met leven. De energie, die zij altijd tekort kwam, stroomde haar toe. Zelfs in die mate dat zij nu anderen kan helpen.
 
Het interview kan nu. O nee, toch morgen. Of toch nu. Daniëlle van der Stap schiet alle kanten op. ‘Doe niet zo moeilijk. Het is of dit of dat’, praat ze hardop tegen zichzelf. Tot opeens het verlossende ‘ja’ volgt. ,,We doen het nu. Het voelt goed.”
 
Dat blijkt wel. Na een ‘waar begin ik’ duikt de 41-jarige Lierse meteen de diepte in. Ze had een leuke jeugd, tot ze op haar vijftiende te maken kreeg met vermoeidheidsklachten. ,,En dat is nog zacht uitgedrukt. Ik was volledig uitgeput – lichamelijk en mentaal. Als ik twee dagen naar school was geweest, moest ik drie dagen bijkomen.” 
 

Recensies boek 'Het stille verdriet'

Leest lekker weg

In mijn vrije uren, verdeeld over 3 dagen, las ik dit boek van Daniëlle van der Stap achter elkaar uit.
Het is een heerlijk laagdrempelig boek, eenvoudig van taal maar bijzonder goed geredigeerd door Saskia Baardman, dat uitstekend weergeeft hoe een jonge vrouw – Marie – leert omgaan met haar hooggevoeligheid en haar paranormale talent.

Marie, synoniem voor Daniëlle van der Stap, vertelt over haar persoonlijke belevenissen op het gebied van HSP (hoogsensitiviteit). Zij legde een lange weg af om haar eigen hooggevoeligheid te accepteren. Van een vrouw met vele lichamelijke klachten – benauwdheid keelgebied en extreme oververmoeidheid – veranderde ze langzaamaan in een sterke, krachtige vrouw die een eigen praktijk heeft waarin ze anderen begeleidt.

Lees hier de rest van het artikel.

Marianne notschaele

Marianne Notschaele

Reïncarnatietherapeut

Recensie NBD/Biblion

Een boek van een Westlandse vrouw (1980) die haar – lang niet eenvoudige – ontdekkingstocht beschrijft betreffende haar eigen hooggevoeligheid. Hooggevoeligheid is een bijzonder sterke gevoeligheid voor sferen van mensen en plaatsen. In dit verhaal spelen onder meer een muzikaal duo, gebeurtenissen in Volendam en vriendinnen een belangrijke rol. Haar verhaal leest als een spreekwoordelijke trein en geeft een helder beeld van haar worsteling en de ontdekkingen die zij heeft gedaan. De auteur heeft een eigen praktijk als masseuse voor (aanstaande) moeders en baby’s. Kleine druk. 

DSC_8386 web

F.M. Boon

NBD | Biblion

Marie is een jonge, hooggevoelige vrouw en heeft last van vermoeidheid. Zo kan ze, ondanks dat ze het wel graag wil, niet fulltime werken. Daarnaast heeft ze vaak last van haar keel en kan soms geen hap door haar mond krijgen. Omgaan met emoties, zoals verdriet vindt ze lastig en humor zet ze als hulpmiddel in, om om te gaan met situaties. Dit ‘weglachen’ heeft ook nadelen. Marie heeft opgekropt, stil verdriet wat niet is geuit.

Dit boek bestaat uit 3 delen, waarin Marie haar weg naar herstel beschrijft. Iets wat Marie kracht geeft is muziek van Lotte & Joris en Volendam. Deze muzikanten en plek zullen een grote rol spelen bij haar weg naar herstel, net zoals inzichten in vorige levens die hiermee verbonden zijn. Gaandeweg het boek wordt steeds duidelijker waarom dit zo is. Zo krijgt Marie te maken met allerlei paranormale waarnemingen; zo ruikt ze bijvoorbeeld af en toe een indringende brandlucht of ziet ze entiteiten (zoals overleden mensen) die niet iedereen waarneemt.

Lees hier verder.

femke de grijs