Onrecht, daar kan ik zó slecht tegen!

Kenmerkend voor de hsp’er, niet tegen onrecht kunnen. Vanmorgen had ik weer zo’n gevalletje. Achteraf gezien heel onbenullig, maar op het moment zelf kookte ik.

Ik reed met de auto op een prachtige weg door de polder, toen ik een groepje wielrenners naderde. Het fietspad lag ernaast… Oké, prima dat jullie de autoweg pakken, maar ga dan op zijn minst aan de kant, dit ik MIJN weg, dus ik heb alle recht om hier te rijden en jullie zijn hier ‘op bezoek’.

En ja, deze wielrenners hebben het slechte imago wat wielrenners hebben versterkt, ze gingen niet aan de kant.

Ik heb ze liefdevol een beetje opgejaagd om toch nog even mijn gram te halen. Niet heel verstandig natuurlijk, maar mijn hormonen hadden de overhand op dat moment. Het werkte gewoon als een rode lap op een stier.

Ook in situaties waarin anderen opzettelijk liegen – waar ik als hooggevoelige natuurlijk zo doorheen prik – of beweren dat ik iets heb gedaan wat niet waar is, om er zo zelf beter van te worden, kan me een ontzettend naar gevoel bezorgen.

EEN MANIER VAN UITEN
Vroeger hield ik mijn mond, durfde ik niet voor mezelf op te komen, slikte dus alles maar. Wat weer gevolgen heeft voor je lichaam. Want het opkroppen van alle emotie zorgt ervoor dat je je levensenergie vastzet en dat kan uiteindelijk weer zorgen voor lichamelijke en/of geestelijke klachten. Niet doen dus.

Nu was het niet de oplossing geweest om die wielrenners even een pak rammel te verkopen, maar zoek naar een manier waarop je toch je ongenoegen erover kunt uiten. Zing even hard mee met de radio, of, als je eenmaal de auto hebt geparkeerd, stamp een paar keer flink. Zo kan de energie weer doorstromen.

Of als de situatie het toelaat, benoem het dan naar de ander, ga in gesprek.

En het klinkt misschien tegenstrijdig, maar zoek naar iets positiefs bij de ander, dat verandert ook je gevoel over die persoon en voorkomt dat je energie kwijtraakt aan negatieve gevoelens. Ik bewonderde de wielrenners bv. dat ze zo sportief bezig waren.

Want ja de hele dag er boos over blijven, daar heb je alleen maar jezelf mee.

Download hier het GRATIS e-book ‘5 TIPS VOOR MEER ENERGIE’