Doe wat goed is voor jou

Doe wat goed is voor jou

Ik doe de dingen graag op mijn eigen-wijze.
Dat heb ik wel moeten leren.

Verjaardagen

Bijvoorbeeld op een verjaardag. Urenlang in een kringetje zitten, zoals standaard is bij het vieren van verjaardagen, daar heb ik echt een allergie voor. Ik loop daarop leeg.
Hoe ik dat oplos? Ik ga even de tuin in of speel wat met de kinderen.

Nu is men dat wel gewend van mij, maar in het begin van mijn ‘gedragsverandering’ moest ik vaak uitleggen waarom ik hartje winter toch graag even de tuin in ging. Je rookt toch niet?
Soms bleef ik dan maar zitten, omdat ik geen zin had om het uit te leggen, om weer dat stempeltje te krijgen van ‘dat gevoelige meisje’, met als gevolg dat ik daarna uitgeput thuis kwam.

Inspiratiebron

Laatst vertelde een cliënt dat zij voelt dat het goed is als ze tijdens de lunchpauze gaat wandelen, maar ja, haar collega’s gaan wel allemaal in de kantine eten. Wat denken ze dan wel niet van haar?

Doe gewoon waarvan jij voelt dat het goed is voor jou.
En weet je, je kunt daarmee onbewust een inspiratiebron voor anderen zijn. We zitten vaak zo in een stramien. Jij doorbreekt het vastgeroeste patroon en je zult zien dat er vast een collega is die denkt: ‘jeetje, dat is een goed plan, ik wandel met haar mee’.