Boek Het stille verdriet van Daniëlle van der Stap

Boeken over hooggevoeligheid

Lezen over hooggevoeligheid zorgt voor herkenning. Je ontdekt zo dat je niet de enige bent die bepaalde ‘eigenaardigheden’ heeft. Alleen dat al geeft zoveel rust. 

Daarnaast is het goed om meer inzicht te krijgen in jezelf. Waarom doe je wat je doet en hoe kun je ervoor zorgen dat je deze eigenschap in je voordeel laat werken, in plaats van dat je er last van hebt.  

Ik krijg geregeld de vraag welke boeken ik aanraad, daarom hier een aantal tips. 
 

Leven met hooggevoeligheid

Naast veel praktisch adviezen over hoe om te gaan met deze eigenschap, belicht Susan de spirituele kant van hooggevoeligheid. Ook staan er verhalen van ervaringsdeskundigen in. 

Het hoogsensitieve brein

‘Waarom je een vis niet moet vragen in een boom te klimmen’. Hoogsensitiviteit biedt ongekende talenten die pas duidelijk worden als we de vis niet langer vragen te klimmen, maar zijn kwaliteiten als zwemmer te erkennen’.

Het is wetenschappelijk bewezen dat het brein van een hooggevoelige anders werkt dan van een niet-hooggevoelig persoon. 
Esther heeft hier een helder en toegankelijk boek over geschreven.

Hooggevoeligheid en stress

Stress heeft ingrijpende lichamelijke gevolgen, zeker voor hooggevoelige mensen. Onderzoek toont een verband aan tussen chronische stress en aandoeningen als fibromyalgie, chronische vermoeidheid, bijnieruitputting en diabetes.

Susan beschrijft in dit boek de oorzaken van chronische stress en hoe je als hooggevoelige ermee kan leren omgaan. De aandacht gaat ook uit naar vroegkinderlijke stress, hormoonhuishouding en chakra’s.

Hoogsensitiviteit als kracht

Caroline heeft veel ervaringen met hooggevoeligheid, zowel in haar eigen leven als in haar beroepspraktijk. Ze laat zien dat hooggevoeligheid zeer positief kan zijn. In dit boek vind je vele oefeningen en praktijkvoorbeelden.

De kracht van hooggevoeligheid

Een boek met vele makkelijke oefeningen, invulpagina’s en praktische tips om je hooggevoeligheid beter te begrijpen en te waarderen. 

Het stille verdriet

Natuurlijk mag mijn eigen boek ook niet ontbreken. 😉 

Een persoonlijk verhaal over het leren omgaan met hooggevoeligheid. Van ernstig chronisch vermoeid zijn naar een energiek leven waarin mijn gevoeligheid mijn grootste kracht is.