hodenpijl hooggevoelig

Zomaar een werkdag…

Wat een dag. Ik werk nu drieënhalf jaar op deze locatie en heb echt wel wat meegemaakt hier, maar vandaag vliegen de emoties echt van hoog naar laag. Een geweldige leerplek voor een hooggevoelige. 😉

De ochtend start ik met het geven van een masterclass over tenen lezen aan bijna 100 geïnteresseerden. Hier had ik ontzettend naar uitgekeken. Heerlijk om over je passie te mogen praten en dat het dan ook zo gretig wordt ontvangen.

Maar het internet had andere ideeën vandaag. ‘Ik hoor je niet meer’, lees ik in de chat. ‘Ik hoor een echo’, zegt een ander. Oh, dat is niet best. Niet veel later word ik eruit geknald. Wat?! Niet nu!

In ‘oorlogssituaties’ blijf ik gelukkig rustig, de stress komt bij mij pas later, en ik denk na over wat ik nu kan doen. Na wat gesleutel kan ik inloggen op de WiFi van het restaurant beneden. Ah, gelukkig mijn kijkers zijn er nagenoeg nog allemaal. Wat een toppers. Ik kan weer verder.

Na afloop daalt het in en komt mijn baalmoment. De mensen die niet live aanwezig konden zijn, zouden namelijk een opname ontvangen en ja, die is nu nogal ‘gammel’. Wat nu? Dat wordt opnieuw opnemen. Terwijl ik even flink zucht, omdat dit mij een hoop tijd gaat kosten en nu mijn andere werk blijft liggen, kijk ik uit het raam.

Een rouwstoet komt aanrijden. Wat een indrukwekkend gezicht. Een open auto waarop de kist zichtbaar is, omringd met talloze bloemen. Daarachter een hele rij volgauto’s. Er ontstaat een file omdat ze hier het landgoed op moeten.

Relativerend

Wat zit ik toch te ‘klagen’ over het feit dat mijn masterclass in de soep liep. Ik denk dat die mensen daar met alle liefde met mij van plek zouden willen ruilen. Ja, dit werkt zeer relativerend.

Mijn masterclass moet ik even parkeren, want ik heb zo een afspraak. Eerst bel ik nog met een collega die hulp vraagt over het in te zetten behandelplan, handel ik nog vlug wat mailtjes af en ga dan naar buiten.

Even in het zonnetje opladen. Bij mezelf terugkomen. Inchecken zoals ik dat noem. Hoe voel ik mij nu? Waar heb ik behoefte aan? Belangrijk om dat, zeker op zo’n hectische dag, geregeld even te doen.

Niet veel later komt mijn coachee het pad opgelopen en besef dat ik zij een voormalig uitvaartondernemer is. Ze voelt zich als een vis in het water, geeft ze aan, en had zojuist ook even staan praten met de mensen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hoe grappig, hoe alles vandaag samenkomt.

We hebben het even over de mensen die ons recent zijn ontvallen, terwijl we het gebouw binnengaan, onderweg een bord passerend met ‘Welkom op de bruiloft van R&L!’ Ja, op deze locatie wordt gerouwd én getrouwd. Vandaag dus beide.

Omgaan met alle prikkels

Een uur lang gaan we met elkaar in gesprek. Ze volgt bij mij het Sensitive Power Woman Programma. Vandaag leer ik haar een aardingsoefening, zodat ze letterlijk steviger op haar benen staat en beter kan omgaan met alle prikkels. Ook hebben we het over het erkennen van je emoties, niet wegstoppen maar aan durven kijken en hoe om te gaan met mensen die je ‘leegzuigen’.

Als ik na afloop het verslag van ons gesprek aan het schrijven ben, hoor ik buiten een flink kabaal. Ik besluit om een kijkje te gaan nemen. De hele tuin blijkt vol te staan met bruiloftsgasten, een bandje speelt en ik ben net getuige van het bruidspaar dat de taart aansnijdt. ‘Isn’t she lovely’ speelt de band. De liefde hangt hier voelbaar in de lucht. Wat een heerlijke bubbel. Zeker in deze tijd is het extra bijzonder om hier getuige van te mogen zijn. Dit is één van de voordelen van zo gevoelig zijn. Als anderen gelukkig zijn, voel jij dat ook en lift je erop mee.

Let it be

Als de band ‘let it be’ speelt, zie ik daarin een verkapte boodschap voor mij, met betrekking tot mijn ‘mislukte ochtend’. Ik moet lachen. Ja, laat het allemaal zijn. Het is wat het is. Het loopt zoals het loopt. Alles is goed zoals het is.

Ik ga weer naar binnen en neem opnieuw mijn masterclass op, ditmaal zonder ‘publiek’. Daarna nog even flink puzzelen en overleggen met de helpdesk van mijn programma over hoe ik dit op een zo’n eenvoudig mogelijke manier bij de mensen terecht krijg (zonder die bijna 100 namen handmatig opnieuw te moeten invoeren).

In de tussentijd is het bruidspaar foto’s aan het maken in de voortuin. Ik volg het tafereel terwijl ik inmiddels bezig ben om mijn voicemail af te luisteren en heb een aantal gemiste oproepen. ‘Ik heb je vandaag al meerdere keren gebeld, maar ik hoor niks terug’.

Dat kan kloppen. Ik ben het type dat haar telefoon niet dag en nacht aan heeft staan. Puur ook om de hoeveelheid prikkels te beperken. Ik stuur een mail met kort mijn uitleg en het antwoord op haar vraag. Zou ik nu gaan bellen, kost mij dat meer energie en tijd, dus los ik het zo op. Ik doe wat voor mij het beste werkt.

Uitgeput

Rond 20.00 uur sluit ik mijn praktijkruime af, het begint al te schemeren. Terwijl ik naar de auto loop denk ik aan het feit dat dit heel bijzonder is. Kun jij je na dit verhaal voorstellen dat ik amper 15 jaar geleden nog geen 12 uur in de week kon werken en verder geen sociaal leven ernaast kon hebben? Dat meisje was altijd moe, uitgeput. Had geen idee wat er van haar terecht moest komen.

En kijk nu eens, vandaag staat er twaalf uur op de teller, rijd ik zelf met de auto naar huis – iets wat toen echt onmogelijk was – én heb ik zelfs nog voldoende energie over om een blog te schrijven.

Dit soort dagen neem ik nog steeds niet voor lief. Ik weet waar ik vandaan kom en dat ik bijna elf jaar lang amper iets heb gekund. Nu ik mijn gevoeligheid heb erkend en een leefstijl heb die bij mij past, heb ik voldoende energie om te doen wat ik wil doen.

Even een side-note. Dit soort lange werkdagen moedig ik niet aan, maar soms gebeurt het en dat is oké. Ik zorg de dag erna extra goed voor mezelf en plan ook de dagen erna iets meer ruimte in, zodat ik voldoende hersteltijd heb, mocht dat nodig zijn.

Doorbreek de vicieuze cirkel

Tob jij nu nog met extreme vermoeidheid, dan hoop ik dat dit verhaal inspirerend mag zijn. Ook al lijkt iets nog zo uitzichtloos, het kan écht veranderen. Heb vertrouwen dat ook jij de hoofdrol in zo’n verhaal kunt gaan spelen.

Heb jij zelf geen idee hoe je nu uit deze vicieuze cirkel kunt komen en wil je graag mijn hulp daarbij, vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan. Ik ontvang je met alle liefde in mijn prachtige ruimte. Met of zonder bruiloft. 😉 Woon je verder weg, dan is een online afspraak via Zoom ook mogelijk.

Hier kun je direct een afspraak inplannen.
Wil je meer weten over het Sensitive Power Woman programma, kijk dan hier.

Vier het leven!