Op Hodenpijl

Lekker lummelen…

Lummel jij al? Dit is één van mijn favoriete lummelplekken. Mijn praktijkruimte, met uitzicht op het groen, het water en de wolkenpartijen.
Tussen het werken door, pak ik geregeld even zo’n momentje van niks doen.
Niks doen, is iets wat we bijna zijn vergeten. We staan de hele dag ‘aan’.

Dit is een ontzettende trigger voor je zenuwstelsel. Nooit een moment van rust, zorgt ervoor dat je motor maar blijft doorstomen en eens raakt hij oververhit… (lees: jij raakt zwaar overprikkeld, met alle gevolgen van dien)
Ik vergelijk het altijd maar met een racewagen, die moet ook eens in de zoveel tijd de pittstop in, wil hij goed blijven functioneren.

Tijdens zo’n lummelmoment gebruik ik heel bewust mijn zintuigen. Wat zie ik allemaal? En het bijzondere is dat ik dan steeds meer ga zien. Zo valt het me iedere keer weer op hoe ontzettend veel tinten groen er wel niet te vinden zijn in de natuur. Ook luister ik naar het vrolijke gezang van de vogels en het rustige getik van de klok in de ruimte. Ik kom weer met mijn aandacht in het hier en nu.

En nog een mooie bijkomstigheid. Een issue wat daarstraks nog een enorm ding leek en waar ik mijn hersenen al flink over gepijnigd heb, daarvoor krijg ik vanuit het niets een ingeving over hoe ik het kan oplossen.

‘Ik heb geen tijd voor een pauze,’ hoor ik vaak. Dat is dus een slecht excuus, want door een korte pauze te nemen verlies je geen tijd, maar werk je juist effectiever. Je krijgt meer gedaan in minder tijd én het kost je minder energie.

Plan vanaf nu lummeltijd in. Zet desnoods een melding in je telefoon. Je lijf en hoofd zullen je dankbaar zijn!

p.s. Wil jij ook graag meer energie? Vraag hier het gratis e-book ‘5 tips voor meer energie’ aan.