Je leeft vandaag

Stel niet uit, wat je hart je zegt te doen.
Stel niet uit, te doen wat je voelt.
Wees niet bang voor de frisse tegenwind.
En wees niet bang voor jezelf.
Doe het nu, niet morgen, want dit is het moment,’ hoor ik op de autoradio.

De tekst raakt mij tot in iedere vezel van mijn lijf. Kijk mij nu zitten, hier, in de auto. Zojuist heb ik een babycursus gegeven bij twee jonge moeders en ik heb mezelf ernaartoe gereden. IK HEB GEREDEN. In een onbekende stad. Zonder TomTom, want die was ik vergeten… En ik bleef gewoon super relaxt. Geen spoortje angstzweet. Ik kan dit nu gewoon. Voor een ander misschien heel gewoon, maar voor mij een life changing moment, nadat ik dertien jaar niet zelf achter het stuur heb durven zitten. Wat een vrijheid.

Zo lang heb ik niet geleefd, sterker nog, ik heb tot mijn 26e in de overlevingsstand gestaan. Niet wetende wat ik nu ‘mankeerde’, waarom ik me anders voelde en waarom ik de dingen vaak anders deed dan de meeste mensen. De laatste tien jaar ben ik mezelf aan het ont-wikkelen. Ik kom steeds dichter bij mijn eigen kern.

Roer compleet om

Na mijn terugkeer uit Volendam – waar ik afgelopen zomer twee maanden mocht wonen en vele inzichten heb gekregen – is het roer compleet omgegaan. Het vuur in mij is nog meer aangewakkerd. Eén van mijn inspiratiebronnen – Michael Pilarczyk – zegt altijd: ‘iedere dag wordt je leven een stuk korter’. Dat komt dagelijks even in mijn bewustzijn voorbij. Ik wil niet langer meer afwachten totdat ik er klaar voor ben om bepaalde stappen te gaan zetten. Het leven kan immers zo voorbij zijn en dan heb ik mijn dromen niet waargemaakt.

Wellicht ben jij iemand die ook een kei is in uitstellen. Dit is gelijk even een mooi moment om je wakker te schudden. Dat juiste moment komt er namelijk nooit! Er is altijd iets wat ontbreekt, waardoor je de stap niet neemt. Dus, hop, zet gewoon die eerste stap! Move before your ready… Kijk naar wat je droom is. Wat is ervoor nodig om dat te bereiken? Deel het op in hapbare stukjes.

Ik besloot een life&businesscoach in handen te nemen om zo een goede stok achter de deur te hebben. Iemand die je een spiegel voorhoudt en je motiveert om uit je bekende cirkeltje te stappen. Nu een paar maanden verder is er al zoveel veranderd.

Out of my comfort zone

Jarenlang verschool ik me achter allerlei excuses. ‘Te moe, geen geld, nog niet voldoende kennis, geen tijd, men zit niet op me te wachten, etc. ‘ Liever bleef ik in mijn comfort zone. Daar is het lekker ‘veilig’. Schijnveiligheid…

Ik vond het gewoon zo ontzettend eng om zelf de touwtjes in handen te nemen. Ook al kom ik voor de buitenwereld vaak over als een stoere dame die alles durft, er waren nog genoeg dingen die ik echt niet durfde.

Wanneer je gaat staan voor wie je bent, komt er ook een stuk verantwoordelijkheid bij kijken. Mensen gaan dan ook een mening over me hebben, was mijn gedachte. En dan kan ik gekwetst worden. En oeh, dát vind ik natuurlijk niet fijn. Maar heeft men niet altijd een mening over je, ongeacht wat je doet? Dus dat was gewoon het zoveelste excuus.

Ik leef

Ik ben naar het puntje van de duikplank gelopen. Na een paar keer diep adem te hebben gehaald, ben ik gesprongen… En weet je, ik ben niet verzopen. Ik leef!

Mijn leven is nu zoveel mooier. Waarom ben ik zo bang geweest en heb ik alles keer op keer uitgesteld? Er zijn de afgelopen tijd zulke bijzondere dingen op mijn pad gekomen. Kansen waarvan ik niet eens durfde te dromen, waardevolle ontmoetingen. En het gaat maar door. Ik volg nu mijn hart, heb dat stemmetje in mijn hoofd – die mij het liefste houdt zoals ik was – in een hoekje kunnen parkeren. Alles gaat nu zoveel makkelijker. Tuurlijk krijg ik ook minder leuke dingen op mijn weg, maar that’s life. Ik kan er alleen veel beter mee omgaan en haal er mijn lessen uit.

Ik gun jou dat ook. Wat is jouw droom? Welke angst staat jou nog in de weg? Wellicht kan ik je daarbij helpen. Stuur me gerust een bericht voor een vrijblijvend gesprek.

Maak je los van wat je tegenhoudt
Kom maak je los en kijk vooruit
Neem de weg die je hart je zegt te gaan
Kom neem die weg en doe het nu
– Jeroen van der Boom