Stichting Baby Hope

Gooi je ongebruikte kraammaterialen niet weg!

Kraamverbanden, steriele navelklemmen, luiertape, gaasjes, onderleggers, watten.
Bij Praktijk De Vlindertuin in De Lier worden materialen ingezameld die zijn overgebleven uit het kraampakket. Deze worden gedoneerd aan Stichting Baby Hope.

 

In veel gezinnen met jonge kinderen staat de doos van de ziektekostenverzekering nog in de kast of op zolder, gevuld met restanten van het kraampakket. Veel mensen bevallen in het ziekenhuis en gebruiken maar een deel van het pakket. Ook bij een thuisbevalling zijn niet altijd alle materialen nodig. Stichting Baby Hope is in 2003 opgericht met het idee dat deze materialen een betere bestemming verdienen dan de prullenbak.

 

De kraammaterialen worden gestuurd naar kraamprojecten in Afrika, India, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Landen waarin de gezondheidszorg niet zo goed is geregeld als in Nederland. De situatie waarin vrouwen moeten bevallen is vaak schrijnend te noemen. De materialen, voor zover aanwezig, zijn beperkt en vaak in slechte conditie.
Stichting Baby Hope zamelt materialen in met als doel meer hygiëne tijdens de bevallingen, zodat meer vrouwen hun pasgeboren baby’s levend en wel tegen zich aan kunnen drukken.
De stichting sluit zich aan bij kraamprojecten van kleine onafhankelijke en deskundige organisaties. Deze organisaties zetten eigen mensen in bij hun projecten, waardoor de materialen op de juiste plaats van bestemming komen en er goede voorlichting over het gebruik plaatsvindt.

 

Ook zijn er diverse projecten die incontinentiemateriaal, spuiten, injectienaalden, urinekatheters, baby- en kinderkleding en babyartikelen kunnen gebruiken.
Stichting Baby Hope werkt met een netwerk van zo’n 210 vrijwilligers die de materialen inzamelen en zo’n 15 transportvrijwilligers.

 

Giften zijn ook welkom!
Een gift op rekeningnummer 9599914 is ook van harte welkom. Met de donaties worden kraamprojecten ook financieel ondersteund, bijvoorbeeld met de aanschaf van een verloskoffer, zonnepanelen of couveuse.
Voor meer informatie en overige inzamelpunten: www.stichtingbabyhope.org.

 

Inleveren materialen
Voor het inleveren van de materialen graag een afspraak maken via telefoon of e-mail, zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan.

Bij